Brain Works: Full Spectrum Curcumin & BacoMind®

Solgar® esittelee ylpeänä aivojen hyvinvoinnille suunnitellun Brain Works -ravintolisän, joka sisältää muun muassa Full Spectrum Curcumin & BacoMind® yhdistelmän. Tämä tehokas valmiste yhdistää kasvien hyötykäytön nykyaikaiseen tieteelliseen tutkimukseen. Valmisteessa on Bacopa monnieri -uutetta (BacoMind®) Full Spectrum -kurkumiinia (NovaSOL®), B12-vitamiinia ja koliinia. Valmisteen B12-vitamiini normalisoi psykologisia toimintoja, kuten muistia ja kognitiota. Se vähentää myös väsymystä ja uupumusta ja tukee siten aivojen terveyttä.

Aivojen terveyden merkitys

Aivot säätelevät kehon kaikkia toimintoja, mukaan lukien luovuutta, tunteita, älykkyyttä ja muistia. Tämä tarkoittaa, että aivojen terveys on tärkeää jokaiselle ihmiselle – kaikissa elämänvaiheissa. Kaikki työikäiset haluavat hallita kiireistä ja stressaavaa elämää tukemalla aivojen terveyttä, keskittymistä ja henkistä suorituskykyä. Myös ikääntyvät, yli 65-vuotiaat aikuiset haluavat huolehtia aivojen terveyden tukemisesta.

Nykyisen työelämän kiire ja ”multitaskaus”, jossa nopeasti vaihdetaan yhdestä tehtävästä toiseen, on erittäin kuormittavaa aivoille ja mielelle. Digiajan oli tarkoitus tuoda helpotusta ihmisten elämään, mutta näyttääkin siltä, että sillä on myös merkittäviä haittavaikutuksia, jotka saattavat johtaa ihmisten uupumiseen. Joudumme todennäköisesti tekemään ennen pitkää muutoksia tapaamme tehdä työtä, sillä yhteiskunnan tukirakenteet ja terveydenhuolto eivät kestä vallitsevaa tilannetta pidemmän päälle.

Digiajan multitaskaus ja jatkuvat ärsykkeet kuormittavat aivojamme.


Ikääntyminen ja muisti

Ikääntyminen on normaali ilmiö ja siihen liittyy kognitiomuutoksia. Ikääntyminen aiheuttaa myös toiminnallista ja sosiaalista heikentymistä. Ikään liittyvä kognitiivinen heikkeneminen on yhä yleisempää. Maailman terveysjärjestön (WHO) arvion mukaan vuoteen 2050 mennessä noin 22 % maailman väestöstä on yli 60-vuotiaita. Naisilla muistin heikkeneminen ei aina ole niin nopeaa kuin miehillä, sillä siihen todennäköisesti vaikuttaa naisten korkeammat estrogeenitasot. Lievä muistamattomuus on normaalia ja siitä voi olla jopa hyötyä tietyssä määrin, koska sen avulla voimme pitää kiinni tärkeimmistä tiedoista.

Oikea ravitsemus tukee aivojen terveyttä

Altistuminen verisuonten terveyden riskitekijöille nuorena aikuisena ja keski-iässä liittyy kognition heikkenemiseen myöhemmässä elämässä. Sydänverisuoniston terveyden riskitekijöihin kuuluvat kohonnut kolesteroli, ylipaino, II-tyypin diabetes ja vähäinen liikunta.  Esimerkiksi korkealla kolesterolitasolla voi olla yhteys lisääntyneeseen beta-amyloidi-plakkien muodostukseen aivoissa. Kun beta-amyloidia kertyy aivoihin, siihen liittyy usein kognition heikkeneminen.

Hyvä uutinen on, että tätä kognitiivista heikkenemistä voidaan hidastaa noudattamalla tasapainoista, ravintotiheää ruokavaliota, joka sisältää  runsaasti kasviksia. Muita aivojen terveyttä tukevia tekijöitä ovat riittävä uni, fyysinen aktiivisuus, henkisen aktiivisuuden ylläpito ja stressin hallinta. On osoitettu, että voimme ylläpitää kognitiota, henkistä suorituskykyä ja psykologisia toimintoja ravitsemuksen ja kasviravinteiden avulla.

Brain Works -valmisteen ainesosat

Solgar_BrainWorks - Aivot, muisti, keskittymiskyky
Brain Works sisältää aivojen hyvinvoinnille tärkeitä ravinteita.

Bacopa monnieri eli brahmi

Bacopa monnieri on intialainen kasvi, joka tunnetaan myös nimellä brahmi tai vesi-iisoppi. Se on monivuotinen yrtti, jota tavataan Intiassa, Myanmarissa, Kambodzassa ja Vietnamissa. BacoMind® on patentoitu uute, joka on eristetty Bacoba monnier -kasvin juurakoista. BacoMind® uutteessa on yhdeksän biologisesti aktiivista ainesosaa. Tällä kasvilla on havaittu edullinen vaikutus aivojen toimintaan.

B12-vitamiini (metyylikobalamiini)

Metyylikobalamiini on biologisesti aktiivinen B12-vitamiinin muoto. B12-vitamiini on välttämätön suojaamaan hermosoluja (neuroneja) ympäröivää myeliinivaippaa, joka auttaa siirtämään sähköisiä impulsseja eteenpäin. B12-vitamiinia tarvitaan myös hermovälittäjäaineiden tuotantoon, kuten GABA, serotoniini ja dopamiini. B12-vitamiini normalisoi hermoston ja aivojen psykologisia toimintoja.

Full Spectrum Curcumin

Kurkumiini suojelee soluja liialliselta hapetusstressiltä,joka johtaa elimistön ennenaikaiseen vanhenemiseen. Full Spectrum Curcumin -yhdisteessä hyödynnetään uutta misellitekniikkaa, joka mahdollistaa sen sisältämän kurkumiinin imeytymisen jopa 185 kertaa tehokkaammin verrattuna tavalliseen kurkumiinijauheeseen. Full Spectrum Curcumin -valmisteen misellit ovat pienikokoisia ja ne läpäisevät helposti suoliston seinämän ja siirtyvät verenkiertoon ja elimistön kudoksiin.

Koliini

Koliini on tärkeä ainesosa aivojen solukalvoilla, se tehostaa hermovälittäjäaine asetyylikoliinin muodostumista, jota tarvitaan oppimiseen, keskittymiseen ja muistitoimintoihin. Koliini on niin kutsuttu kvasivitamiini, jota keho pystyy valmistamaan suotuisissa olosuhteissa itse, mutta sitä saadaan jonkin verran myös ravinnosta.

Timo Lehto, biokemian tohtori FT

Täydennä monipuolista ruokavaliotasi korkealaatuisella Solgar Brain Works -tuotteella aivojen optimaalisen terveyden tukemiseksi.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Brain Works -ravintolisää myy mm. Ruohonjuuren verkkokauppa.

Brain Works -tuotetta myyvät hyvin varustellut terveys- ja hyvinvointimyymälät sekä verkkokaupat. Katso Solgar-jälleenmyyjät täältä.

Artikkelin kuva: Mehmet Kılınç on Unsplash

Kuvituskuva: That’s Her Business on Unsplash