Ikääntyessä ruuansulatus ja ravinteiden imeytyminen heikentyvät ja vitamiinien saantia kannattaa tehostaa. Nykyinen tehotuotanto on heikentänyt monien kasvisten vitamiini- ja kasvisravinnepitoisuuksia. Tarvittavaa määrää on ravinnosta haasteellista saada.

”Monet kasvikset on jalostettu makeammiksi kuin niiden alkuperäiset lajikkeet. Ne eivät välttämättä turvaa vitamiinien, kivennäisaineiden, rasvahappojen ja kasvisten terveellisiksi tunnustettujen väriaineiden, kuten flavonoidien ja karotenoidien saantia.” Iän myötä ruuansulatus heikkenee, joten tehokkaan entsyymivalmisteen käyttö ruokailun yhteydessä voi olla paikallaan. Solgar Digestive Enzymes tukee ruuan ravintoaineiden meytymistä. ”Se soveltuu useimmille säännölliseen käyttöön eikä heikennä kehon toimintaa.”

B12-vitamiinin puutos on ikääntyvien yleinen vaiva. Se imeytyy heikosti ruuansulatuskanavan kautta ja puutos aiheuttaa kognitiivista rappeumaa eli vaikuttaa tarkkaavaisuuteen sekä muistiin. ”Hyvänmakuinen Solgarin metyylikobalamiini laitetaan kielen alle, mistä se imeytyy tehokkaasti.” Koska vitamiinit ja kivennäisaineet toimivat ryhmänä, Nuora suosittelee hankkimaan laadukkaan monivitamiinivalmisteen. Ammattilaiset ympäri maailman suosittelevat muun muassa Solgarin VM-Prime 50+ sekä VM-Prime 50 Woman -monivitamiinivalmisteita, jotka käyvät läpi noin sata laatututkimusta, jotta voidaan vahvistaa tuotteen olevan, mitä etiketissä luvataan.”

”Ne myydään tummissa lasipurkeissa ja vaikka se on muovia kalliimpaa se suojaa lämpötilanvaihtelulta, auringonvalolta ja kosteudelta.” Ravintolisät kannattaa hankkia luontaistuotekaupasta, joiden valikoima on koostettu alan ammattilaisten voimin. Nuora kehottaa rohkeasti kysymään neuvoa koulutetuilta myyjiltä. ”He osaavat neuvoa tuotevalinnassa ja sen käyttöohjeissa, koska tuotteet eivät ole automaattisesti kaiken parantavia. Niitä kannattaa ottaa oikeassa tilanteessa ja annoskoossa sekä valita hyvin imeytyvä valmiste.”

Alkuperäinen artikkeli ET-lehti 6/2017: https://hyvaika2017.natify.io/article/764b4247-63e8-49f0-aaec-9798340050d9/full