Solgar on tuonut markkinoille uutuudet, jotka mullistavat mineraalien maailman. Solgar® Earth Source® Koji Iron ja Koji Zinc edustavat tulevaisuuden ravintolisäajattelua, joissa mineraalit saadaan tehokkaampaan hyötykäyttöön kehossa luonnollisen fermentoinnin ansiosta.

Fermentaatio eli maitohappokäyminen on perinteinen ruoka-aineiden käsittelyprosessi, jota on käytetty erityisesti säilöntätarkoituksessa sekä lisäämään ruuan ravintoainepitoisuutta ja imeytyvyyttä. Ruoka-aine, kuten kaali, hapatetaan vähähappisessa tilassa käyttäen apuna probioottisia bakteerikantoja. Samaa prosessia voidaan käyttää myös mineraalien biosaatavuuden tehostamiseksi.

Mikä on Koji?

Koji on japanilainen, yli 2000 vuotta käytössä ollut viinietikan, soijan ja mison valmistukseen käytetty menetelmä. Sana ”Koji” tarkoittaa japaniksi ”hapatettua viljaa”. Menetelmässä kasvatetaan Aspergillus oryzae -viljelmää keitetyssä riisimassassa. Kun viljelmä fermentoituu ja kehittyy, sen sekaan lisätään mineraalia, kuten rautaa tai sinkkiä. Koji-bakteeristo ottaa mineraalin käyttöönsä ja fermentoi sitä. Myöhemmin tämä kasvusto kerätään talteen ja siitä saadaan hellävarainen ja rikastettu UltimineTM -mineraali.

KOJI-fermentoitu rauta ja sinkki

Miksi fermentoitu rauta?

Rauta on elintärkeä mineraali, jota käytetään veren hemoglobiinin ja punasolujen muodostukseen. Se on tärkeä immuunipuolustuksen sekä energia-aineenvaihdunnan kannalta.

Solgarin fermentoitu rauta on valmistettu luontaisen prosessin avulla, jossa rauta on yhdistetty Koji-ainekseen. Fermentoidun raudan on kliinisesti tutkittu vapautuvan elimistön käyttöön hitaammin ja tasaisemmin verrattuna tavalliseen elementaaliseen rautavalmisteeseen. Tavallinen rautavalmiste isona kerta-annoksena voi nostaa elimistön hapetusstressiä, mikä vältetään fermentoidun raudan käytössä. Samalla se on myös hellävarainen vatsalle ja valmiiksi elimistölle biosaatavassa muodossa. Yksi kapseli sisältää 27 mg UltimineTM-rautaa.

Solgar KOJI Iron - KOJI Rauta

Miksi valita fermentoitu sinkki?

Sinkki on mineraali, joka suojaa soluja hapetusstressiltä, tukee immuniteettia ja hedelmällisyyttä sekä ihon, hiusten ja kynsien kuntoa. Se osallistuu kehon lukuisiin entsyymireaktioihin.

Solgarin fermentoitu sinkki on kerätty talteen ruokaperäisestä bakteeriviljelmästä, jolloin sinkki on biosaatavammassa ja vatsaystävällisemmässä muodossa. Yksi kapseli sisältää 25 mg sinkkiä.

Solgarin fermentoidut tuotteet sisältävät luomulaatuisen riisiuutesekoituksen. Tuotteet sopivat vegaaneille ja ne ovat gluteenittomia, soijattomia, hiivattomia, maidottomia, makeuttamattomia ja säilöntäaineettomia.

 

Solgar KOJI Zinc - Sinkki

Solgarin fermentoituja mineraalituotteita voi hankkia mm. Ruohonjuuren verkkokaupasta.