Ravintolisä iholle, hiuksille ja kynsille. Kauneus syntyy sisältä. Ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointi riippuu siitä, kuinka koko kehomme voi ja kuinka kosmeettisen kauneudenhoidon lisäksi pidämme huolta niistä myös sisäisesti. Tässä artikkelissa kerrataan kauneudelle tärkeitä ravintoaineita. Aloitetaan ihosta.

Ihon tehtävät ja rakenne

Iho on suurin elimemme ja sillä on monia tärkeitä tehtäviä:

  • Se suojaa elimistöämme
  • Ottaa vastaan ulkomaailman ärsykkeet
  • Hikoilee ja puhdistaa kehoa
  • Imeyttää
  • Osallistuu D-vitamiinin tuotantoon ja lämmönsäätelyyn
  • Välittää tuntoaistimuksia

Iho rakentuu sisältäpäin, kuten muutkin kehomme solut. Siksi on tärkeää hoitaa ihoa myös sisäisesti ulkoisen hoidon lisäksi. Ihon hyvinvointiin vaikuttaa moni asia elimistössämme: syömämme ravinnon monipuolisuus, rasvahappojen määrä ja laatu, nestetasapaino, hormonit, stressi, suoliston tila, maksan hyvinvointi, allergiat, ruoka-aineyliherkkyydet sekä erilaiset ravintoainepuutokset tai epätasapainotilat.

Uloimmainen ihokerros, orvaskesi, toimii fyysisenä esteenä mm. lämpötilavaihteluita, UV-säteilyä, kemikaaleja ja iskuja vastaan. Orvaskedessä muodostuu myös UV-säteilyltä suojaavaa pigmenttiä. Orvaskeden alla olevasta kerroksesta, verinahasta, löytyy sidekudosta, joka pitää ihon joustavana ja lujana. Se muodostuu mm. kollageenista ja elastiinista, jotka pitävät ihon kimmoisana ja joustavana.

Uloin ihokerros menettää ikääntyessään läpäisyesteen luontaisia rasvoja, jolloin iho kuivuu helpommin. Myös kollageenin tuotanto elimistössä vähenee merkittävästi ikääntyessämme, joten sen tuotantoa tukevia ravintoaineita on saatava ravinnosta.

Piitä esiintyy luontaisesti luuston, ihon, hiusten ja kynsien kollageenirakenteissa. Myös C-vitamiini tukee kollageenin tuotantoa. Lisäksi kupari edistää sidekudosten pysymistä normaalina ja tukee ihon normaalia pigmentoitumista. Solgar Skin Nails & Hair -ravintolisä sisältää ihoa tukevia ravintoaineita, kuten C-vitamiinia, piitä, kuparia ja sinkkiä.

 

Muista myös tärkeät rasvahapot, jotka auttavat huolehtimaan kaikkien kehon solujen, myös ihosolujen kimmoisuudesta ja kosteustasapainosta. Hyaluronihappoa esiintyy luontaisesti ihossa, silmissä ja nivelissä ja sen tehtävä on sitoa kosteutta kudoksessa. Kollageeni-Hyaluronihappo Complex on näin erinomainen tuote tukemaan ihon kosteustasapainoa.

Hiusten ja kynsien rakennusaineet

Hiusten hyvinvointiin vaikuttaa ravinnon lisäksi hormonitoiminta, kilpirauhasen toiminta ja stressitasot.

Hiukset koostuvat noin 80 % proteiinista, lähinnä keratiinista sekä lisäksi vedestä, pigmentistä ja kivennäisaineista ja ne kasvavat hiustupesta. Myös kynnet koostuvat keratiinista. Kynsien ja hiusten keratiini sisältävät paljon rikkiä ja sen muodostuminen vaatii myös b-ryhmän vitamiineihin kuuluvan biotiinin läsnäoloa. Myös rikkipitoinen MSM on hyödyllinen hiuksille ja kynsille.

Hiustuppi tarvitsee normaaliin toimintaansa mm. proteiineja ja vesiliukoisia B-vitamiineja. Myös raudan, foolihapon ja B6-vitamiinien riittävä saanti vaikuttaa hapen kuljetukseen kehossa, ja happea tarvitaan myös hiustuppien toiminnalle. Sinkki puolestaan tukee sekä hiuksien että kynsien rakentumista. Iholle suotuisaa piitä hyödynnetään myös hiusten ja kynsien rakenteessa.

Kauneuden luottoravintolisät Skin Nails & Hair on helppo valinta niin ihon kuin hiusten ja kynsien kunnon tukemiseen. Se sisältämät aminohapot, MSM, C-vitamiini, pii, kupari ja sinkki ravitsevat kauneuttasi monipuolisesti. Täydennä vaikutusta Solgar biotiinilla sekä Kollageeni Hyaluronihappo Complexilla.

Solgar-tuotteita on saatavilla hyvin varustelluista terveyskaupoista ja terveyden verkkokaupoista. Katso kaikki ostopaikat täältä.