Vaikka vilustumiset harvoin ovat vaarallisia, voivat valuvat nenät, yskät ja kurkkukivut viedä monta tehokasta työpäivää ja sotkea hyvinvointia tukevia harrastuksia.

Kylmänä vuodenaikana, kun ilmasto haastaa kehoamme ja hengitysteitämme emmekä saa D-vitamiinia ja lämpöä auringosta, myös vastustuskykymme joutuu koetukselle. Joka vuosi arviolta 70 % ihmisistä vilustuu, 29 % sairastaa flunssan, 57 % saa yskän ja kurkkukivun ja 46 % sinnittelee tukkoisen nenän kanssa. Aikamoinen kirjo epämukavaa oloa!

Vastustuskyky on riippuvainen monista tekijöistä, kuten liikunnasta, ruokavaliosta, riittävästä unesta, sokerin kulutuksen määrästä sekä riittävästä vitamiinien, mineraalien ja ravintoaineiden saannista. Saatamme tarvita lisätukea vastustuskyvylle erityisesti stressin tai sairastamisen aikana.

Erilaisilla lääkkeillä voidaan hallita flunssaa ja sen oireita, mutta moni kääntyy tänä päivänä kokonaisvaltaisempien lähestymistapojen pariin antaen keholle mahdollisuuden parantaa itse itsensä. Itse asiassa moni oire, kuten vuotava nenä tai kuume, on luonnon tapa häätää virus tai bakteeri pois kehosta ja siksi oireen kannattaa antaa tehdä tehtävänsä niin kauan kuin siihen on tarvetta.

Tässä muutama vinkki vahvan vastustuskyvyn ylläpitämiseksi:

  1. Lisää kasviksia ja täysjyvää ruokavalioosi. Niiden sisältämä vitamiinit, antioksidantit ja kuidut pitävät kehosi elinvoimaisena ja auttavat kehoa ja suolistoa toimimaan optimaalisesti. Nauti lisäksi sinkkiä ja C-vitamiinia.
  2. Rajoita ja vähennä sokerin ja alkoholin kulutustasi. Ne lisäävät tulehdusta kehossa ja alttiutta saada hengitystietartuntoja.
  3. Lisää stressin aikana tarpeellisten ravinteiden saantia. Näitä ovat B-vitamiinit, C-vitamiinit ja magnesium.
  4. Talvella auringonvalo vähenee ja luontainen D-vitamiinin saanti pienenee. Nauti pimeänä aikana tarpeeksi D-vitamiinia vastustuskyvyn tueksi.
  5. Juo vähintään 8 lasillista vettä päivässä. Nesteytys on oleellinen osa hyvinvointiamme ja jaksamista!
  6. Ruoki luontaista vastustuskykyäsi mustaseljanmarjoilla ja betaglukaaneja sisältävillä sienillä tai nauti niitä vahvana ravintolisänä.
  7. Panosta uneen ja palautumiseen. Valeriaana on suosittu yrtti nukahtamisen tukemiseen ja parempaan uneen.
  8. Pese kätesi usein lämpimällä vedellä ja saippualla.

Tutustu Solgarin vastustuskykyä tukeviin ravintolisiin. 

Solgar® – Huippulaatuiset, innovatiiviset ja tieteeseen perustuvat ravintolisät.  

Solgar® on valmistanut laadukkaita, meillä ja maailmalla arvostettuja sekä tunnettuja ravintolisiä jo yli 75 vuoden ajan. Jopa 98 % Solgar® -käyttäjistä suosittelee tuotemerkkiä* ja sarjaa myydään maailmanlaajuisesti yli 60 maassa. Jokainen tuote täyttää Solgar® Gold Standard™ -kriteerit. 

*Global Praxis online shopper survey 2017, which included 3,882 VMS consumers.* % vuorokautisen saannin vertailuarvosta.

Tutustu laajaan tuotevalikoimaan kotimaisessa Solgar-verkkokaupassa.

Haluatko ajankohtaista tietoa hyvinvoinnista ja ravintolisistä suoraan sähköpostiisi? Liity uutiskirjelistallemme tästä.