C-vitamiinin merkitys kehossa

Kehossamme C-vitamiinilla on lukuisia merkittäviä tehtäviä. Se tukee immuunipuolustusta, edistää energia-aineenvaihduntaa ja osallistuu kollageenin muodostumiseen ihossa, luissa ja hampaissa. C-vitamiini on olennainen vitamiini, jota tarvitaan yli 300:ssa aineenvaihduntareaktiossa ja se toimii tehokkaana antioksidanttina. Lisäksi se on välttämätön raudan imeytymiselle. Erityisesti stressaavina aikoina myös stressihormoneja tuottavat lisämunuaiset hyötyvät C-vitamiinista, auttaen vähentämään väsymystä ja uupumusta. Koska elimistömme ei kykene tuottamaan tai varastoimaan C-vitamiinia itse, sen säännöllinen saanti ravinnosta on välttämätöntä.

Miksi C-vitamiinin muodolla on väliä?

Erityisesti talviaikaan on Suomessa vähemmän tarjolla tuoretta ruokaa, kuten marjoja ja hedelmiä, jolloin C-vitamiinin tarve lisääntyy entisestään. Vaikka söisit pakastemarjoja ja hedelmiä joka päivä, voit silti huoletta käyttää C-vitamiinilisää arjessasi. C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, eikä varastoidu kehoon. Tavallista askorbiinihappoa kannattaa kuitenkin ottaa maltillisempia määriä, jotta se imeytyy paremmin, eikä aiheuta vatsaoireita.

Imeytyvyys taitaa myös olla C-vitamiinin haaste, etenkin heikompilaatuisia vitamiineja käytettäessä. Suuri osa tällaisista vitamiineista valitettavasti menetetään, sillä ne eivät ehdi imeytyä kehon hyödynnettäväksi. Puhuttaessa imeytyvyydestä, astuukin kehiin C-vitamiinin muodon merkitys. Yksi parhaiten imeytyvistä muodoista on Ester-C.

Hanki laadukkaat Solgarin Ester-C vitamiinit terveytesi tueksi: Solgar Ester-C® 500mg ja Solgar Ester-C® 1000mg.

Ester-C vs. askorbiinihappo

Ester-C® on Solgarin ainutlaatuinen ja patentoitu C-vitamiinin muoto. Verrattuna tavalliseen C-vitamiiniin (askorbiinihappo), Ester-C® imeytyy jopa seitsemän kertaa tehokkaammin. Se on pitkävaikutteinen C-vitamiinin muoto ja pysyy kehosi käytettävissä jopa 24 tuntia. Koska Ester-C® on puskuroitu, eli sen pH ei ole hapan, on se hellävaraisempi vatsalle ja sitä on mahdollista käyttää suurempina annoksina – ilman vatsavaivoja. Tavallinen C-vitamiini saattaa happamuutensa takia aiheuttaa löysävatsaisuutta ja tästä syystä sitä voi olla hankalampaa käyttää isompina annoksina.

Ester-C valmistetta löytyy Solgarilta kahta eri vahvuutta: Solgar Ester-C® 500mg ja Solgar Ester-C® 1000mg

Ester-C® – tehoaineet luonnosta

Solgarin Ester-C® on ainutlaatuinen ja patentoitu C-vitamiinin muoto ja se eroaa muista markkinoilla olevista C-vitamiineista merkittävästi. Se sisältää luontaisia bioflavonoideja, jotka esiintyvät luonnossa yhdessä C-vitamiinin kanssa hedelmissä ja kasviksissa.

Koska C-vitamiini on elimistöllemme tärkeä vitamiini, kannattaa sen saannista pitää huolta, niin kesällä kuin talvella. Alta löytyy vielä muistilista, mihin kaikkeen C-vitamiini vaikuttaa.

Mihin kaikkeen C-vitamiinia tarvitaan?

  • edistää immuunijärjestelmän toiminnan pysymistä normaalina raskaan liikunnan aikana ja sen jälkeen
  • edistää normaalia kollageenin muodostumista verisuonten, luuston, rustojen, ikenien, hampaiden ja ihon normaalia toimintaa varten
  • edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa
  • edistää hermoston normaalia toimintaa
  • edistää normaaleja psykologisia toimintoja
  • edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa
  • edistää solujen suojaamista hapettumisstressiltä
  • auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta
  • edistää E-vitamiinin palautumista pelkistyneeseen muotoon
  • lisää raudan imeytymistä.

Hanki laadukkaat Solgarin Ester-C vitamiinit terveytesi tueksi: Solgar Ester-C® 500mg ja Solgar Ester-C® 1000mg.

Tutustu kaikkiin Solgarin C-vitamiineihin

Solgar® – Huippulaatuiset, innovatiiviset ja luotettavat ravintolisät. Solgar® on valmistanut laadukkaita, meillä ja maailmalla arvostettuja sekä tunnettuja ravintolisiä jo yli 75 vuoden ajan ja on yksi maailman tunnetuimmista ravintolisäsarjoista. Valikoimastamme löydät niin vitaminit, mineraalit, aminohapot, erikoisformulat, yrttivalmisteet ja muut erikoistuotteet. Tutustu sarjaan täältä.

Tutustu laajaan tuotevalikoimaan kotimaisessa Solgar-verkkokaupassa.

Haluatko ajankohtaista tietoa hyvinvoinnista ja ravintolisistä suoraan sähköpostiisi? Liity uutiskirjelistallemme tästä.