Voidakseen kokonaisvaltaisesti hyvin, tarvitsee miehen keho liikuntaa, tarpeeksi unta, tasapainoista ruokavaliota ja riittävästi tärkeitä ravintoaineita. Aina toisinaan tulee tilanteita, kun iskee jokin sairaus tai stressi pitkittyy ja keho käy ylikierroksilla. Usein edellä mainitut tilanteet saattavat näkyä kehoissamme fyysisinä oireina tai ylikuormituksena, ja joidenkin ravintoaineiden tarve voi kohota. 

Solgarilta löydät laadukkaan Male Multiple -monivitamiinin, joka on hyvä monivitamiini miehelle päivittäiseen käyttöön. Tuote sisältää 26 erilaista, miehen hyvinvointia edistävää ravintoainetta, kuten kalsiumia, magnesiumia, seleeniä ja jodia sekä C-, E- ja D-vitamiineja. Lisäksi se sisältää B6- ja B12-vitamiinit, niasiinia (B3-vitamiini) ja pantoteenihappoa (B5-vitamiini), jotka kaikki edistävät normaalia energia-aineenvaihduntaa ja vähentävät väsymystä. Male Multiplen ainesosat ja niiden mittasuhteet ovat optimoitu miesten hyvinvointia ajatellen. Huomioithan, että miesten monivitamiini tai muut ravintolisät eivät kuitenkaan korvaa monipuolista ruokavaliota.

Miehen tärkeät ravintoaineet hedelmällisessä iässä

Testosteroni on miehen sukuhormoni ja se vaikuttaa suuresti miehen kehon ja mielen hyvinvointiin, lihasmassan kasvuun sekä mm. hedelmällisyyteen. Iän karttuessa ja keski-ikään tullessa miehen testosteronin tuotanto kuitenkin heikkenee ja matalampi testosteronitaso voi heijastua myös seksuaalisuuteen. Miehuuteen saattaa välillä muutenkin liittyä mielikuvia ja odotuksia esimerkiksi fyysisestä kunnosta tai viriliteetistä ja ne saattavat aiheuttaa paineita. 

Moni myös varmasti pohtii milloin miehen hedelmällisyys laskee? Miehen hedelmällisyys alkaa laskea 30 ikävuoden jälkeen, vaikka iän merkitys hedelmällisyyteen ei olekaan yhtä suuri kuin naisilla. Myös tiettyjen ravintoaineiden puutteet saattavat vaikuttaa hedelmällisyyteen negatiivisesti. Sekä fyysistä kuntoa, viriliteettiä että hedelmällisyyttä on kuitenkin mahdollista tukea tiettyjen ravintoaineiden avulla.

Testosteronin tuotantoa on mahdollista tukea esimerkiksi Solgar Sarviapila (Fenugreek) -yrttivalmisteen avulla ja huolehtimalla seleenin ja sinkin saannista. Seleeni edistää normaalia siittiöiden muodostusta ja yhdessä sinkin kanssa se on tärkeässä roolissa testosteronitasojen ylläpitämisessä sekä hedelmällisyyden ja eturauhasen normaalin toiminnan tukemisessa. Sinkin puute voi nuorilla johtaa kasvun hidastumiseen ja sukupuolihormonien erityksen heikkenemiseen. 

Suosittelemme Solgar Sinkkisitraattia tai Solgar Sinkkipikolinaattia, sillä ne ovat molemmat erittäin hyvin imeytyvissä muodoissa ja sopivat herkkävatsaisille. Seleeniä valittaessa suosittelemme Solgar Seleeni -valmistetta, joka on orgaanisessa L-selenometioniini muodossa ja sopii myös vegaaneille.

Kun tuntuu, että staminaa ja jaksamista ei ole riittävästi, kannattaa tueksi ottaa aminohappo L-arginiini. Arginiinia syntyy kehossa luonnollisesti, mutta osa voi hyötyä sen lisääntyneestä saannista. L-Arginiini on suosittu erityisesti urheilijoiden keskuudessa, sillä se on keskeisessä asemassa lihasten aineenvaihdunnassa sekä typen kuljettamisessa, varastoinnissa ja erittymisessä.

Tarpeelliset ravintoaineet ikääntyvälle miehelle

Miehen kehoon kohdistuu ikääntyessä monia erilaisia muutoksia ja vieraaksi voi saada niin sanottuja ikääntymisoireita. Tällaisia  voivat olla esimerkiksi väsymys, hikoilu, nivel- ja lihassäryt sekä seksuaalisten halujen vähentyminen. Eturauhasen toimintaan liittyvät ongelmat yleistyvät 50 ikävuoden jälkeen ja niistä voi kieliä mm. lisääntynyt virtsaamisen tarve, joka voi herättää myös yöllä vessaan.

Ikääntymisen oireet ovat osa kehon normaalia vanhenemisprosessia ja luonnollisia muutoksia ei kannata stressata. Mikäli halukkuuden ja mieskunnon madaltuminen aiheuttaa turhautumista tai murheita, voi viriliteettiä tukea esimerkiksi tiettyjen luontaistuotteiden avulla.

Hyviä täsmätuotteita ovat sekä Solgar Sinkkisitraatti että Solgar Seleeni, jotka molemmat tukevat testosteronitasojen ylläpitämisessä ja eturauhasen hyvinvoinnissa. Tehokas tuki voi olla myös Solgar Sahapalmu -yrttivalmiste, jonka kapselit sisältävät sahapalmun marjauutetta ja -jauhetta. Sahapalmua on vuosisatojen ajan käytetty perinteisessä ja vaihtoehtoisessa lääketieteessä eturauhasen ja virtsateiden hyvinvoinnin tukena. 

Myös ikääntyvillä miehillä olisi hyvä olla käytössä jokin miesten monivitamiini, kuten Solgar Male Multiple, joka tukee päivittäisten tarpeellisten ravintoaineiden saantia.

Kiireisen arjen keskellä voi välillä tuntua vaikealle ottaa aikaa itselleen ja pysähtyä omien tarpeiden äärelle. Omasta terveydestä huolehtiminen on kuitenkin tärkeää kaikissa ikävaiheissa ja etenkin kehon vanhetessa sen merkitys korostuu. Huolehdi siis itsestäsi myös tänään ja kiität siitä tulevaisuudessa.

Katso myös muut listaamamme tuotteet miehen hyvinvoinnin tueksi.

Haluatko ajankohtaista tietoa hyvinvoinnista ja ravintolisistä suoraan sähköpostiisi? Liity uutiskirjelistallemme tästä.

Solgar-tuotteita on saatavilla suoraan kotimaisesta verkkokaupastamme sekä hyvin varustelluista terveyskaupoista ja terveyden verkkokaupoista.