Sopiva unirytmi helpottaa arkiaamuja

Kesän valoisat illat houkuttelevat valvomaan ja venyttävät unirytmiä myöhäisemmäksi, mutta arjen taas koittaessa olisi töihin herättävä anivarhain. Omaa unirytmiään voi kääntää oikeaan suuntaan lempeästi iltarutiineja muokkaamalla.

Arkiaamujen lähestyessä omaa iltarutiinia voi lähteä muokkaamaan esimerkiksi lisäämällä iltaan rauhallista puuhaa, jonka avulla valmistaa kehoa ja mieltä yöunille. Ota tavaksi vaikkapa vetäytyä makuuhuoneeseen lukemaan kirjaa tai lehteä jo yhdeksän maissa. Ennen nukkumaanmenoa kannattaa valita rauhoittava puuha ja välttää näyttöjen sinistä valoa, joka stimuloi aivoja ennemmin valvomaan kuin rauhoittumaan.

Iltarutiiniin voi sisällyttää myös vaikkapa rauhoittavan kamomillateen. Myös valeriaana on yrtti, joka auttaa mieltä rauhoittumaan illalla levolle. Solgar Valeriaana auttaa parantamaan ja ylläpitämään unenlaatua. Lisää iltarutiiniisi yksi kapseli valeriaanavalmistetta ja heräät aamulla virkeämpänä!Magnesium edistää lihasten ja hermoston normaalia toimintaa ja moni voikin kokea sen rentouttavan ja palauttavan vaikutuksen. Esimerkiksi Solgar Magnesiumsitraatti auttaa kehoa rauhoittumaan ja rentoutumaan, ja sopii siksi illalla nautittavaksi. Magnesiumin riittävä saanti voi myös auttaa lievittämään stressiä.

Stressi kuriin adaptogeenien avulla

Adaptogeenit ovat adaptogeenisiä ominaisuuksia sisältävistä kasveista valmistettuja luontaistuotteita, jotka tukevat stressin hallintaa. Adaptogeenit ovat luonnollisia aineita, joiden tiedetään parantavan kehon kykyä sopeutua – englanniksi “adapt” – erilaisiin muuttuviin olosuhteisiin. Tällaisia olosuhteita voivat olla esimerkiksi juuri lomalta töihin palaaminen ja sen aiheuttama stressi. Myös vuodenaikojen vaihtelu, muutto tai muut elämäntilanteen muutokset haastavat kehoa ja mieltä.

Adaptogeeniset yrtit kuuluvat moniin perinteisiin kulttuureihin ja luonnonlääketieteeseen. Esimerkiksi kiinalaisessa perinteisessä lääketieteessä Ayurvedassa on hyödynnetty adaptogeeneja rauhoittamaan ja tasapainottamaan kehoa ja mieltä.

Jos töihin paluu tuntuu nostavan stressitasoja, voi omaa mieltä kokeilla rauhoittaa lisäämällä omaan päivärytmiin adaptogeenisia yrtti- ja rohdosvalmisteita. Solgar Ashwagandha-juuriuute on valmistettu intialaisesta ashwagandha-juuresta, jota on käytetty muun muassa ayurvedisessa terapiassa stressin hallinnan tukemiseen. Solgar Siberian Ginseng sisältää puolestaan standardoitua ginseng-juuriuutetta (tunnetaan myös nimellä venäjänjuuri), jota on perinteisesti käytetty parantamaan keskittymiskykyä. 

Vitamiinien riittävä saanti tukee jaksamista

Iltarutiinissa kannattaa panostaa rauhoittaviin ja unen laatua tukeviin ravintoaineisiin, mutta aamulla ja päivän aterioiden yhteydessä on hyvä kiinnittää huomiota vitamiinien saantiin. Monipuolisesti kasviksia ja hedelmiä sisältävät säännölliset ateriat auttavat jaksamaan koko työpäivän virkeänä ja tehokkaana, vaikka kesäloman jälkeen työpöytä olisikin täynnä tekemistä.

Stressi kuluttaa runsaasti B-vitamiineja, jotka ovat tärkeitä jaksamiselle ja energiantuotannolle. B-vitamiinikuuri voi auttaa jaksamaan stressavana aikana ja vähentää väsymystä. Solgar B-Complex ”50” sisältää vahvan annoksen B-vitamiineja sekä niiden hyödyntämistä tukevia yrttejä.

Solgar B-Complex

Ruokavaliota voi töihin palatessa täydentää vielä vitamiinivalmisteilla. C-vitamiinilla on virkistävä vaikutus ja lisäksi se tukee kehon luonnollista immuunipuolustusjärjestelmää. Nappaa töihin mukaan esimerkiksi Ester-C porejuoma, josta saat  päivittäisen annoksen patentoitua vatsaystävällistä ja pitkävaikutteista Ester-C-vitamiinia. Porejuomassa on lisäksi B-vitamiinia, sinkkiä ja elektrolyyttejä, jotka kaikki tukevat jaksamista työpäivän mittaan.

Syksyllä päivien lyhetessä on hyvä muistaa myös täydentää D-vitamiinin saantiaan. Suomessa talvikauden auringonvalo ei aina riitä muodostamaan riittävää määrää D-vitamiinia kehon omin voimin, vaan täydennys on tarpeen. D-vitamiinin puutos voi oireilla väsyneenä olona ja vetämättömyytenä. Solgar D-vitamiinivalmisteista löydät helposti itsellesi sopivan tuotteen.

Säännöllinen ruokarytmi auttaa pysymään virkeänä koko työpäivän ajan. Muista siis ravitseva aamiainen ja lounas, joiden yhteydessä nautit aina myös vitamiini- ja kuitupitoisia kasviksia ja hedelmiä!

Solgar® – Huippulaatuiset, innovatiiviset ja tieteeseen perustuvat ravintolisät.  

Solgar® on valmistanut laadukkaita, meillä ja maailmalla arvostettuja sekä tunnettuja ravintolisiä jo yli 75 vuoden ajan. Jopa 98 % Solgar® -käyttäjistä suosittelee tuotemerkkiä* ja sarjaa myydään maailmanlaajuisesti yli 60 maassa. Jokainen tuote täyttää Solgar® Gold Standard™ -kriteerit. 

*Global Praxis online shopper survey 2017, which included 3,882 VMS consumers.* % vuorokautisen saannin vertailuarvosta.

Tutustu laajaan tuotevalikoimaan kotimaisessa Solgar-verkkokaupassa.

Haluatko ajankohtaista tietoa hyvinvoinnista ja ravintolisistä suoraan sähköpostiisi? Liity uutiskirjelistallemme tästä.