Vahva vastustuskyky koostuu monista eri osatekijöistä, kuten terveellisestä ravinnosta, riittävästä unesta ja liikunnasta. Moni tietää lisäksi erityisesti D- ja C-vitamiinien merkityksestä hyvälle vastustuskyvylle. On olemassa myös muita merkittäviä vitamiineja, mineraaleja sekä rohdoskasveja, joita käytetään hyvän immuniteetin tukemiseen. Voi olla hankalaa nauttia näitä kaikkia erikseen – siksi Solgar on yhdistänyt kaikki käteväksi yhdistelmätuotteeksi, jolla saat varmistettua seuraavien ravintoaineiden saannin helposti.

Vahva vastustuskyky vitamiineilla

 • A-vitamiini, eli retinoli, on rasvaliukoinen vitamiini, joka tukee vastustuskyvyn normaalia toimintaa sekä limakalvojen pysymistä normaaleina, mikä on tärkeää hengitystieinfektioiden aikaan. Terveet limakalvot pystyvät omalta osaltaan suojaamaan kehoa kutsumattomilta tunkeilijoilta. Se on tärkeää myös rauta-aineenvaihdunnan kannalta.
 • C-vitamiini tukee vastustuskyvyn normaalia toimintaa ja auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. C-vitamiini on vesiliukoinen, eikä näin ollen varastoidu kehoon. Siksi sitä tulee saada ravinnosta päivittäin ja sitä käytetään paljon myös ravintolisänä tukemaan immuniteettia. Kun valitset sopivaa
  C-vitamiinivalmistetta, panosta hyvin imeytyvään ja tehokkaaseen valmisteeseen. Ester-C-vitamiini on happoneutraalissa muodossa oleva, pitkävaikutteisempi C-vitamiini, joka säilyy valkosolujen käytössä pidempään. Se on myös vatsaystävällinen isoillakin annostuksilla.
 • D3-vitamiini eli kolekalsiferoli on A-vitamiinin tavoin rasvaliukoinen vitamiini, jota ihomme syntetisoi kesäaikaan auringosta ja se varastoituu kehoon. Tästä huolimatta useimmilla meistä on riittämättömät D3-vitamiinin tasot, ja sen saantia suositellaan lisäämään ravintolisällä ympäri vuoden. D-vitamiini tukee vastustuskyvyn normaalia toimintaa ja on erittäin tärkeä myös luustolle ja hampaille.
 • B6-vitamiini eli pyridoksiini on yksi tärkeimmistä B-ryhmän vitamiineista. Se edistää immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja osallistuu energiantuotantoon. B6-vitamiini on tärkeä myös mm. magnesiumin ja sinkin imeytymisen kannalta. B6-vitamiinia saadaan ravinnossa mm. täysjyväviljasta, pähkinöistä, banaanista ja avokadosta.
 • B12-vitamiini eli kobalamiini on poikkeuksellinen B-ryhmän vitamiini, sillä se varastoituu ajan myötä maksaan, ja keho myös tuottaa sitä normaalisti itse. Sitä saadaan pääasiassa eläinkunnan lähteistä, kuten lihasta ja maitotuotteista. Erityisesti vegaaneilla sen saantiin tulee kiinnittää erityistä huomiota. B12-vitamiinia käytetään kehossa mm. energiantuotantoon, hermoston normaaliin toimintaan sekä immuniteetin normaaliin toimintaan.
 • Biotiini on erityisesti ihoa ja limakalvoja tukeva B-ryhmän vitamiini. Immuniteetin kannalta ihon ja limakalvojen hyvinvointi auttaa A-vitamiinin tavoin pitämään haitalliset mikrobit kehon ulkopuolella. Biotiini on myös tärkeää energia-aineenvaihdunnalle ja hermostolle.

 

Solgar Ester-C Immune Complex
Uusi Ester-C Immune Complex on suunniteltu vahvistamaan vastustuskykyäsi.

Hyödylliset mineraalit

 • Magnesium on kehomme yksi tärkeimmistä mineraaleista, jota tarvitaan päivittäin mm. hermoston normaaliin toimintaan, normaalien elektrolyyttitasojen ylläpitoon, lihasten normaaliin toimintaan sekä Magnesium auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta. Stressi ja kuormittavat elämäntavat kuluttavat magnesiumia, joten sen saanti kannattaa turvata päivittäin.
 • Sinkki on hivenaine ja antioksidantti, jota käytetään kehossa mm. luuston, ihon, ja kynsien normaalina pysymiseen, silmille, hedelmällisyydelle sekä immuniteetin normaaliin toimintaan. Kurpitsan- ja auringonkukansiemenet, palkokasvit, täysjyvävilja ja kananmunat sisältävät luontaisesti sinkkiä. Sinkki ja C-vitamiini ovat suosittu parivaljakko vastustuskyvyn vahvistamisessa.

Vastustuskykyä tukevat kasvit

 • Mustaselja (Sambus nigra) on luonnovaraisena Pohjois-Euroopassa esiintyvä kasvi, ja sen marjoja käytetään mm. mehuissa. Mustaseljaa on perinteisesti käytetty tukemaan kehon vastustuskykyä sen sisältämien aktiivisten ainesosien ansiosta.
 • Auringonhattu (Echinacea purpurea) eli Echina on erityisesti Euroopassa suosittu vastustuskyvyn ylläpitoon käytetty rohdoskasvi, jonka paras teho saadaan esille käyttämällä sitä
 • Astragalus (Astragalus membranaceus) on alun perin Kiinan ja Japanin alueelta lähtöisin oleva rohdoskasvi. Sen juuria on käytetty perinteisissä yrttihoidoissa yli 2000 vuoden ajan. Astragalus on adaptogeeninen kasvi, ja sitä voi käyttää tukemaan kestävyyttä ja jaksamista sekä yleistä vastustuskykyä.
Solgar Ester-C Immune Complex
Ester-C Immune Complex sisältää myös auringonhattua eli echinaa.

Kokonaisvaltainen vastustuskyvyn tuki

Solgar on kehittänyt vastustuskykyä tukevan tuotteen, josta saat kaikki edellä mainitut vitamiinit, mineraalit ja rohdoskasvit – helposti samasta kapselista! Uusi Ester-C Immune Complex on suunniteltu tukemaan hyvinvointiasi vuoden ympäri monipuolisesti tarjoten kehollesi sen vastustuskyvylle tarvitsemiaan ravinteita oikeassa suhteessa. Vahva vastustuskyky on mahdollista saavuttaa helpommin käyttämällä tarvittaessa kuuriluontoisesti 2 kapselia Ester-C Immune Complex -ravintolisää päivässä.

Tuote on maidoton, gluteeniton, soijaton, vehnätön, hiivaton, sokeriton ja makeuttamaton. Softgel-kapselit on helppo nielaista.

Tutustu tuotteeseen tästä.

Ester-C Immune Complex -ravintolisää myy mm. Ruohonjuuren verkkokauppa sekä muut hyvin varustellut terveys- ja hyvinvointimyymälät ja verkkokaupat.

Artikkelin kuva: Photo by Khara Woods on Unsplash