Biotiini ja hiusten terveys

Biotiini, joka tunnetaan myös nimellä B7-vitamiini, on vesiliukoinen vitamiini, joka edistää hiusten, ihon ja kynsien terveyttä. Biotiini on erityisen tunnettu siitä, että se voi vahvistaa hiuksia ja edistää niiden kasvua. 

Biotiini osallistuu hiusten proteiinirakenteiden muodostumiseen siten, että se lisää keratiinin muodostumista ja tätä kautta voi auttaa lisäämään hiusten paksuutta ja elastisuutta. Se voi tehdä hiuksista vahvemmat, vähentää niiden katkeilua tai irtoamista ja jopa edistää kasvua. Biotiinilisä on kokeilemisen arvoinen, mikäli kärsit katkeilevista, elottomista ja kiillottomista hiuksista.

Biotiini ja iho

Biotiini edistää myös terveen ihon ylläpitoa. Se on tärkeä tekijä, kun on kyse ihon uusiutumisesta ja korjaamisesta. Lisäksi sillä voi olla mahdollisia suotuisia vaikutuksia kollageenin tuotantoon, mikä tekee ihosta kimmoisamman ja vähentää ryppyjen ja juonteiden näkyvyyttä. Riittämätön biotiinin saanti voi oireilla iholla mm. kuivina ihottumaläiskinä. 

Biotiini auttaa vähentämään ihon kuivuutta, hilseilyä ja ärsytystä. Tästä syystä se voi ravintolisänä olla hyvänä tukena lievittämässä ihosairauksia, kuten aknea tai ekseeman kaltaista ihottumaa. Säännöllinen biotiinin saanti voi edistää hehkuvaa ja terveen näköistä ihoa.

Biotiini vahvistaa kynsiä

Kuten aiemmin mainitsimme, biotiini osallistuu keratiinin muodostumiseen kehossa. Keratiini taas on proteiini, joka muodostaa myös kynsien pohjan. Biotiini voi siis keratiinin tuotannon kautta auttaa vahvistamaan myös kynsiä. Liian vähäinen biotiinin saanti voi haurastuttaa kynsiä ja ne voivat lohkeilla, sekä liuskottua.

Suosittelemme hiusten, ihon ja kynsien hyvinvoinnin tueksi laadukkaita biotiini ravintolisiä, kuten Solgar Biotiini 300 μg Solgar Biotiini 1000 µg ja Solgar Biotiini 5000 μg.

Biotiinin saanti ja lähteet

Elimistömme saa useimmiten tarvitsemansa biotiinin ravinnosta, kuten esimerkiksi kananmunista, pähkinöistä ja kalasta. Myös suolistomme pystyy tuottamaan sitä itse. Kuitenkin tilanteissa, kun esim. ravintoaineiden saanti on rajoitettua ruokarajoitteiden tai suoliston imeytymishäiriöiden takia, on hyvä turvautua ravintolisään.

Vesiliukoisena vitamiinina biotiini ei varastoidu elimistöön, sillä ylimääräinen poistuu virtsan mukana. Sen ansiosta laadukasta biotiinilisää on turvallista käyttää isoinakin annoksina.

Solgarilla biotiinia on kolmea eri vahvuutta, joiden joukosta löytyy myös ekstravahva Solgar Biotiini 5000 µg. Tuote on yksi markkinoiden vahvimpia biotiinivalmisteita ja helppo tapa nostaa kehon biotiinitasoja. Kaikki Solgar® -tuotteet ovat valmistettu noudattaen Solgarin Gold Standard -standardeja.

Biotiinin muut terveysvaikutukset

Tiesitkö, että biotiinilla on myös muita terveysvaikutuksia? Tässä lista hyväksytyistä terveysväittämistä.

Biotiini…

  • Edistää hiusten pysymistä normaalina.
  • Edistää ihon pysymistä normaalina.
  • Edistää limakalvojen pysymistä normaalina.
  • Edistää normaalia energia-aineenvaihduntaa.
  • Edistää hermoston normaalia toimintaa.
  • Edistää normaalia makroravintoaineiden aineenvaihduntaa.
  • Edistää normaaleja psykologisia toimintoja.

Vaikka ravintolisät ovat hyödyllisiä, tasapainoinen ruokavalio ja terveet elämäntavat ovat kaikista olennaisinta kauneuden ja terveyden ylläpitämisessä. Kynnet ja hiukset eivät voi kasvaa terveinä ja elinvoimaisina pelkän biotiinin avulla, vaan olennaista on myös riittävä veden juominen, monipuolinen ruokavalio ja kehon kokonaisvaltainen huolenpito. Muista siis huolehtia itsestäsi, saavuttaaksesi hyvän olon ja säteilevän ulkonäön.

Solgar tarjoaa laajan valikoiman myös muita korkealaatuisia kauneuden tukituotteita, joilla voit täydentää biotiinin vaikutusta.

Seasta löytyy mm.

Solgarilta löytyy myös kokonainen oma kategoria kauneustuotteille, jonka pääset katsomaan kilkkaamalla tästä

Tuo hehkua syksyyn ja pikkujouluaikaan laadukkailla kauneuden ravintolisillä! Klikkaa ostoksille tästä.

Solgar® – Huippulaatuiset, innovatiiviset ja tieteeseen perustuvat ravintolisät.  

Solgar® on valmistanut laadukkaita, meillä ja maailmalla arvostettuja sekä tunnettuja ravintolisiä jo yli 75 vuoden ajan. Jopa 98 % Solgar® -käyttäjistä suosittelee tuotemerkkiä* ja sarjaa myydään maailmanlaajuisesti yli 60 maassa. Jokainen tuote täyttää Solgar® Gold Standard™ -kriteerit. 

*Global Praxis online shopper survey 2017, which included 3,882 VMS consumers.* % vuorokautisen saannin vertailuarvosta.

Tutustu laajaan tuotevalikoimaan kotimaisessa Solgar-verkkokaupassa.

Haluatko ajankohtaista tietoa hyvinvoinnista ja ravintolisistä suoraan sähköpostiisi? Liity uutiskirjelistallemme tästä.