Vaikka kehon oma ruuansulatusjärjestelmä tuottaa itse myös ruuansulatusentsymejä ja suolahappoa, ravintolisät voivat olla tehokkaana apuna erilaisten ruuansulatusvaivojen, kuten närästyksen ja turvotuksen ennaltaehkäisyssä ja lievittämisessä. Mm. stressi saattaa myös alentaa kehon omien ruuansulatusnesteiden eritystä, jolloin tarve ruuansulatusentsyymivalmisteillle voi olla paikallaan. Tässä blogitekstissä annammekin muutaman täsmätuotteen, jotka kannattaa napata mukaan matkalle, juhliin lähtiessä tai ihan kotona grillatessa.

Ruuansulatusentsyymit tueksi raskaan ruuan sulattamiseen

Ruuansulatusentsyymit ovat avainasemassa ruoan hajottamisessa ja ravinteiden imeytymisessä. Niiden avulla keho saa tarvittavat ravinteet ja ruoka pilkkoutuu hyvin. Raskaiden grilliruokien tai tavallista isompien aterioiden sulattaminen voi olla vatsalle suuri koitos ja ruuansulatus saattaa oireilla; turvotusta, ummetusta ja ilmavaivoja. Kuulostaako tutulle?

Solgar® Digestive Enzymes-ruuansulatusentsyymi auttaa hajottamaan proteiineja, rasvoja ja hiilihydraatteja tehokkaasti, tukien siten ruuansulatusprosessia. Kun tuntuu, että ruoka ei sula ja tarvitset tukea ruuansulatuksellesi aterioiden jälkeen, voivat ruuansulatusentsyymit olla tarpeen. Tuote sisältää tehokkaita ruuansulatusentsyymeitä, kuten papaiinia, häränsappiuutetta, pankreatiiniuutetta, sekä suolahappoa ja lisänä vielä vatsaa hellivää piparminttua. Solgarilta löytyy myös ruuansulatusentsyymit vegaanille: Vegan Digestive Enzymes -ruuansulatusentsyymit, jonka tabletit ovat pureskeltavia ja miellyttävän makuisia.

Ruuansulatusentsyymivalmisteet sekä suolahappo otetaan aina ruokailun yhteydessä ja niiden vaikutuksen huomaa joko välittömästi tai muutaman tunnin sisällä.

Närästys voi johtua vatsan vähähappoisuudesta

Useat kesäherkut ja etenkin grilliruoat ovat raskaita ja rasvaisia, mikä voi jo itsessään aiheuttaa monille närästystä. Joskus närästyksen tunteen takana saattaakin olla täysin päinavastainen tilanne: liikahappoisuuden sijaan vatsassa vallitsee vähähappoisuus, eli mahahappoja ei erity tarpeeksi, jolloin vatsalaukku ei kykene pilkkomaan ruokaa niin tehokkaasti. Vähähappoisesta vatsasta kielii närästyksen kaltainen tunne, joka ilmenee usein heti syömisen jälkeen. Tässä kohtaa ratkaisevana tukena saattaa olla Solgar® Betaiinihydrokloridi + pepsiini -suolahappo, joka nimensä mukaisesti sisältää mm. suolahappoa, jota tarvitaan vatsahappojen tuottamiseen, sekä pepsiiniä, joka auttaa sulattamaan ruuan proteiineja.

Jos et ole varma, onko kysymys liika- vai vähähappoisesta vatsasta, voit testata sitä nauttimalla pienen määrän veteen sekoitettua omenaviinietikkaa närästyksen tunteen hetkellä. Jos tunne helpottaa, sinulla voi olla todennäköisesti vähähappoinen vatsa. 

Ruuansulatuksen tukeminen ja matkustelu

On tärkeää muistaa, että maata vaihtaessa myös bakteerikanta muuttuu ja tähän muutokseen saattavat ainakin herkkävatsaisimmat reagoida. Tueksi bakteerikannan muutokseen ja suoliston normaaliin toimintaan on hyvä ottaa vahva Solgar® Advanced Multi-Billion Dophilus™ -maitohappobakteeri. Tuote on suunniteltu siten, että kaikki sen sisältämät kannat selviävät myös vatsan happamissa olosuhteissa, ja pääsevät elävinä näin myös ruuansulatuskanavan alempiin osiin. Maitohappobakteerit edistävät suoliston terveyttä ja tasapainottavat sen bakteerikantaa.

Matkustelu voi tuoda mukanaan muitakin ruuansulatushaasteita, kuten vatsanväänteitä tai ruuansulatuksen hitautta. Muuttuneet ruokailutottumukset, erilaiset ruokalajit ja matkustuksen aiheuttama stressi voivat vaikuttaa ruuansulatukseen negatiivisesti.  

Mikäli kyse on vähähappoisesta vatsasta, saattaa Solgar® Betaiinihydrokloridi + pepsiini -suolahappo tuoda avun nopeasti. Ruuansulatuksen hitaudesta kärsivä taas saattaa hyötyä eniten Solgar® Digestive Enzymes-ruuansulatusentsyymistä, joka tukee tehokkaasti vatsaa ruoan pilkkomisessa.

Solgarin korkealaatuiset tuotteet ruuansulatuksesi tukena

Kesäherkuttelu juhlissa, grilliruoan nauttiminen ja matkustaminen voivat asettaa omanlaisiaan haasteita ruuansulatukselle, mutta kesästä ja lomasta kuuluu saada nauttia ilman turhia vatsanväänteitä! Onneksi Solgarin korkealaatuiset ravintolisät, kuten maitohappobakteerit, ruuansulatusentsyymit ja suolahappo, voivat tarjota suurta helpotusta näissä tilanteissa. Kaikki Solgar® -tuotteet on valmistettu noudattaen Solgarin Gold Standard -standardeja, jo vuodesta 1947. Solgar käyttää ravintolisissään vain luontaisperäisiä ainesosia.

Solgar® – Huippulaatuiset, innovatiiviset ja tieteeseen perustuvat ravintolisät.  

Solgar® on valmistanut laadukkaita, meillä ja maailmalla arvostettuja sekä tunnettuja ravintolisiä jo yli 75 vuoden ajan. Jopa 98 % Solgar® -käyttäjistä suosittelee tuotemerkkiä* ja sarjaa myydään maailmanlaajuisesti yli 60 maassa. Jokainen tuote täyttää Solgar® Gold Standard™ -kriteerit. 

*Global Praxis online shopper survey 2017, which included 3,882 VMS consumers.* % vuorokautisen saannin vertailuarvosta.

Tutustu laajaan tuotevalikoimaan kotimaisessa Solgar-verkkokaupassa.

Haluatko ajankohtaista tietoa hyvinvoinnista ja ravintolisistä suoraan sähköpostiisi? Liity uutiskirjelistallemme tästä.