Lupaus 1: Vähennä stressiä ja lisää arkeen mieluisia asioita

Moni meistä kärsii arjessaan stressistä. Stressillä on oma tarkoituksensa ihmiskehossa ja sen toiminnassa. Kuitenkin liiallinen tai jatkuva stressi voi tehdä hallaa niin fyysiselle kuin henkisellekin hyvinvoinnille.

Jos haluat ottaa uudenvuoden tavoitteeksi stressin vähentämisen, aloita pohtimalla, mikä arjessa stressaa eniten. Voisitko karsia stressiä aiheuttavia asioita elämästäsi? Esimerkiksi jos kodin siisteyden ylläpito stressaa jatkuvasti, voisitko palkata ammattilaisen siistimään kodin kerran viikossa?

Mieti myös, teetkö elämässäsi sellaisia asioita, joista pidät ja jotka tuovat sinulle iloa ja energiaa. Jos arki täyttyy vain rutiineista, joista et saa iloa, ei ole ihme jos elämä tuntuu stressaavalta puurtamiselta. Voit ottaa tavoitteeksi lisätä jokaiseen viikkoon pari kolme hetkeä, jolloin teet jotain, mikä on sinulle mieluista: käy lenkillä kuunnellen lempimusiikkiasi, lue kirjaa teekupin ääressä tai tilaa lempiruokaasi.

Omaa stressinhallintaa voi tukea myös ravintolisillä. Kurkkaa täältä suosituksemme stressin hallintaan ja parempaan uneen.

Lupaus 2: Aseta rajoja ja priorisoi itsesi

Onko sinulla tapana laittaa itsesi sivuun esimerkiksi perheen, ystävien tai työn vaatimusten ja pyyntöjen edessä? Erilaisten velvollisuuksien ja vaatimusten ristivedossa oma jaksaminen on koetuksella. Jos huomaat uupuvasi muiden tarpeita täyttäessäsi, sinulle sopiva uudenvuodenlupaus voisi olla rajojen asettaminen.

Esimerkiksi ajankäytön suhteen omia rajoja voi lähteä etsimään pysähtymällä aina uuden pyynnön tai tehtävän edessä ja pohtia, onko sinulla oikeasti aikaa toteuttaa pyydetty asia kunnolla, rauhassa ja niin, ettet stressaannu siitä kohtuuttomasti.

Tee esimerkiksi seuraavanlainen uudenvuodenlupaus: jos aikasi tai muut resurssisi eivät oikeasti riitä, sanot rohkeasti “ei nyt”. Pidä mielessä, että on hyväksyttävää joskus myös ottaa aikaa itselle. Kun panostat välillä myös omaan hyvinvointiin asettamalla rajoja, olet pitkän päälle myös jaksavampi vanhempi, paremmin läsnäoleva ystävä ja motivoituneempi työntekijä.

Lupaus 3: Etsi liikunnan iloa

Moni lupaa vuodenvaihteessa, että tämä on se vuosi, kun liikun ja urheilen enemmän. Hetken aikaa kuntosalilla tai lenkillä jaksetaankin käydä säännöllisesti. Sitten into kuitenkin lopahtaa tai aikaa ei enää löydykään. Usein perimmäinen syy urheiluinnon katoamiseen on se, että liikuntaa harrastetaan enemmin velvollisuudesta kuin liikunnan ilosta.

Lempeämpi uudenvuodenlupaus voisikin olla panostaa alkavan vuoden aikana liikunnan ilon etsimiseen.

Unohdetaan tarkat tavoitteet liikuntamäärille! Lupaa sen sijaan antaa kehollesi erilaisia liikunnan kokemuksia. Kokeilemalla paineitta erilaisia liikunnan muotoja, löydät varmasti sen, mikä tuo hyvää oloa, iloa ja jopa liikunnan riemua.

Ei ole oikeita tai vääriä tapoja liikkua, vaan kaikki kehon liikuttaminen lisää hyvinvointia – oli sinun lajisi sitten hikijumppa, lempeä jooga tai vaikka hurja siivoustanssi lempimusiikkisi tahdissa.

Jos liikunnan ilo vie mennessään, muista pitää huolta myös lihasten hyvinvoinnista. Nappaa illalla palauttava Solgar Magnesiumsitraatti ja tutustu myös lihasten hyvinvointia tukevaan Solgar L-Arginiini -aminohappovalmisteeseen.  

Solgar® – Huippulaatuiset, innovatiiviset ja luotettavat ravintolisät. Solgar® on valmistanut laadukkaita, meillä ja maailmalla arvostettuja sekä tunnettuja ravintolisiä jo yli 75 vuoden ajan ja on yksi maailman tunnetuimmista ravintolisäsarjoista. Valikoimastamme löydät niin vitaminit, mineraalit, aminohapot, erikoisformulat, yrttivalmisteet ja muut erikoistuotteet. Tutustu sarjaan täältä.

Lupaus 4: Opettele kuuntelemaan kehon tarpeita

Yleinen uudenvuodenlupauksen aihe on myös aloittaa dieetti tai muuttaa ruokailutottumukset terveellisiksi kertaheitolla. Kovin tiukat ja rajoittavat ruokavaliot eivät kuitenkaan yleensä ole pitkäikäisiä, eivätkä tuo mukanaan pysyviä tuloksia terveyteen, painonhallintaan tai hyvinvointiin.

Armollisempi ruokavalioon liittyvä tavoite voisi olla opetella kuuntelemaan kehon tarpeita. Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, omaa hyvinvointiaan voi lisätä yksinkertaisesti syömällä silloin, kun on nälkä ja lopettamalla syömisen ollessaan kylläinen.

Alkavan vuoden lupaus voisi siis olla unohtaa muotit ja valmiit dieetit ja opetella kuuntelemaan omaa kehoa. Kun keho huutaa kylmänä talvipäivänä jotain tuhtia, kokkaa täyttävin juureksin höystetty lämmin pataruoka – kun taas tuntuu, että tarvitset jotain tuoretta ja raikasta, valmista värikäs salaatti tuoreista kasviksista ja hedelmistä. Kun kuuntelet tarkkaan, oma keho usein kertoo meille, mitä se kaipaa!

Huolehdi kehostasi talvella myös huolellisella nesteytyksellä – tähän tarkoitukseen hyvä apu on esimerkiksi huippusuosittu ja virkistävä Ester-C-porejuoma. Pimeinä kuukausina on usein myös tarpeen täydentää vitamiinien saantia ravintolisillä. Kurkkaa täältä blogimme D-vitamiinista!

Lupaus 5: Tee hyvinvoinnista rutiini

Yleisesti hyvinvoinnin lisääminen on hyvä tavoite tulevalle vuodelle. Ottaisitko tavoitteeksi perehtyä omaan hyvinvointiisi ja muodostaa sen ylläpidosta rutiinin?

Voit aloittaa tarkistamalla mittauksin, millaista huolenpitoa kehosi kaipaa. Voit käydä helposti mittauttamassa esimerkiksi D-vitamiinin tasosi. D-vitamiinilisää tarvitsee lähes jokainen suomalainen talven mittaan, mutta tarkan tarpeesi saat selville mittauttamalla vitamiinitasosi.

Hyvinvointirutiiniisi voit lisätä myös luonnollista vuorokausirytmiä tukevia ravintolisiä. Iltaisin nautittu Magnesiumsitraatti voi auttaa kehoa rentoutumaan, ja rauhoittumista tukevat myös Ashwagandha tai Valeriaanan juuriuute.

Pimeinä aamuina taas heräämistä voi helpottaa sarastusvalo ja aamurutiiniin voi lisätä vielä virkistävän C-vitamiinilisän. Kahvin sijaan hellävaraisemman herätyksen tarjoaa Ruusujuuriuute, joka auttaa adaptogeenisena yrttinä stressinhallinnassa ja tukee kognitiivisia toimintoja. Luo hyvinvointiisi rutiinia laadukkailla ja luotettavilla Solgar-ravintolisillä.

Lahjavinkki jouluksi – anna lahjaksi hyvinvointia!

Mietitkö vielä, mitä antaa läheiselle joululahjaksi? Hyvinvoinnin tuotteet ovat aina hyvä idea, ja vielä parempi tietenkin, jos läheinen pääsee itse valitsemaan tarvitsemiaan tuotteita!

Solgar-verkkokauppaan voi nyt ostaa lahjakortin. Digitaalinen lahjakortti toimitetaan sähköpostitse, josta voit helposti välittää sen lahjan saajalle.

Kurkkaa, mitä kaikkea verkkokaupastamme löytyy ja jaa lahjakortin saajalle myös linkki blogiimme, josta löytyy paljon tietoa hyvinvoinnista sekä eri ravintolisien vaikutuksista ja käytöstä!

Tutustu laajaan tuotevalikoimaan kotimaisessa Solgar-verkkokaupassa.

Haluatko ajankohtaista tietoa hyvinvoinnista ja ravintolisistä suoraan sähköpostiisi? Liity uutiskirjelistallemme tästä.